Ridkurser

Alla vuxna välkomna, från 18, ingen gräns uppåt (ungdom kan följa med vuxen.)
Lär dig rida / Våga börja igen / Träna finputsning upp till msv – eller något högre!   Om kunskapsgraden skiljer för mycket delar vi upp i fler grupper. Helinackordering ingår.
Om du är van att bara rida en speciell häst är det väldigt nyttigt att komma hit och rida en annan häst – den du rider kanske lärt sig att kompensera felaktigheter i din ridning.
Obs  kurser här är att betrakta som träningsläger, ganska intensiva dagar. Min intention är att lära dig så mycket som möjligt den tid du är här. Det är alltså inte något för dig som är utbränd eller mår dåligt på annat sätt. Det blir för lite vila emellan för dig.

Kurstider våren 2019:

Vecka:
Datum:
Månad:Pris
 
v. 1222 - 24mars fullbokad4 300kr
v. 145 - 7april fullbokad4 300kr
v. 1512 - 14april fullbokad4 300kr
v. 1910-12maj fullbokad4 300kr
v. 237 - 9 juni 3 nya platser finns4 300kr

Helgerna är 5 ridpass med maximalt 5 elever.
OBS! Vi använder Strongvoice högtalarsystem med  individuella hörsnäckor. Du behöver alltså inte anstränga dig för att höra.
Tips! Jobba med ”ridningen” hemma, se http://www.allinmind.com/horseinmind/

Strongvoice hörsystem

Strongvoice hörsystem

Information helgkurser och veckokurser
Helgkurserna fre – sön startar med ankomst fredag kl 15 -16,  i Vimmerby stugby, Tuna, nära stallet. Kort genomgång, sen åker vi till stallet i Källeberg där ni får ett ridpass, och till slut får ni lättare kvällsmat, det brukar bli mellan kl 19 – 20. Lördag ett ridpass på fm, därefter hem för fika och se på film från lektionerna. Efter lunch som är kl 13 blir det lite vila (eller massage hos Helen i Vena för er som bokat det). Teoripass och nytt ridpass. Ca kl 19 serveras kvällsmiddag. Söndag blir det två lektioner på fm med fikapaus och teori emellan. Helgen avslutas i och med lunch söndag ca kl 14.

Kursdagarna innehåller  fem ridpass, genomgång efter lektionerna med bilder/video, avsutten övning och någon annan teori om hästkunskap och ridning.  Helgerna är med andra ord en intensivkurs i häst och ridning.  Alla vuxna är välkomna.
För de som önskar kan vi ibland lägga in lite hoppning!
För de mer vana som gillar hoppning rekommenderar vi Agnetas läger.

Boende sker i en modern stuga med fem bäddar.
Maten serveras i stugan.

skarmavbild-2016-09-22-kl-21-43-28