Ridkurser

Här är alla vuxna välkomna, från 18, ingen gräns uppåt (ungdom kan följa med vuxen, familjerabatt.) Vi kan också ordna separata förälder/barn-kurser om ni är minst 2 vuxna med barn.
Testa att lära dig rida / Våga börja igen / Träna finputsning upp till msv – eller något högre!   Vi delar upp enligt er nivå så olika kunskapsgrad kan komma samma kurs.   OBS helinackordering ingår. Ni kan också få prova WE (working equitation) – extra koll på focus och balans på ett kul sätt.
Om du är van att bara rida en speciell häst är det väldigt nyttigt att komma hit och rida en annan häst – den du rider kanske lärt sig att kompensera felaktigheter i din ridning.
Obs alla kurser här är att betrakta som träningsläger, ganska intensiva dagar. Min intention är att lära dig så mycket som möjligt den tid du är här. Det är alltså inte något för dig som är utbränd eller mår dåligt på annat sätt. Det blir för lite vila emellan för dig.

Kurstider höst 2018:

Vecka:
Datum:
Månad:Pris:
 
v. 3714 - 16sept Fullbokad4 300kr
v. 3821 - 23sept Fullbokad4 300kr
v. 3928-30sept Fullbokad4 300kr
v. 4112 - 14 okt Fullbokad4 300 kr
v. 459 - 11nov Fullbokad4 300kr

Helgerna är 5 ridpass, sommarveckorna 10.  Plus en hel del teoriprat.  Helpension ingår. (se gärna Bilder!) Långhelgerna i augusti är 6 ridpass, ankomst torsdag kväll, själva kursen startar då fredag fm.

OBS! Vi använder Strongvoice högtalarsystem med  individuella hörsnäckor. Du behöver alltså inte anstränga dig för att höra.
Tips! Jobba med ”ridningen” hemma, se http://www.allinmind.com/horseinmind/

Strongvoice hörsystem

Strongvoice hörsystem

Information helgkurser och veckokurser
Helgkurserna fre – sön startar med ankomst fredag kl 16 -16.30, oktober-novemberkurserna med bostad i Vimmerby stugby nära stallet. Sen åker vi till Källeberg där ni får ett ridpass, och till slut får ni lättare kvällsmat, det brukar bli mellan kl 20-21. Lördag ett ridpass på fm, därefter hem för fika och se på film från lektionerna. Efter lunch som är kl 13 blir det lite vila (eller massage hos Helen för er som bokat det). Därefter åker vi åter till stallet för ridpass. Kl 19 serveras kvällsmiddag. Söndag blir det två lektioner på fm med fikapaus och teori emellan kvar i stallet. Helgen avslutas i och med lunch söndag ca kl 14. Förlängd helgkurs är bara ankomst torsdag kväll,  kursen startar fre morgon.

Kursdagarna är förutom ridning fyllda av genomgång efter lektionerna med bilder/video, avsuttna övningar och annan teori, allmänna diskussioner,  instruktioner och praktisk visning om hästkunskap och ridning. Vi håller på hela dagarna fram till middagen ca kl 19.    Helgerna är med andra ord en intensivkurs i häst och ridning.  Alla vuxna, oavsett nivå, även nybörjare, är välkomna.
För de som önskar kan vi ibland lägga in lite hoppning!
För de mer vana som gillar hoppning rekommenderar vi Agnetas läger.

skarmavbild-2016-09-22-kl-21-43-28