Hästarna

Eva (Evidence)

En trevlig häst av mindre, ädlare modell. Kan sura till lite om du gör fel (dubbla budskap) eller lägger galoppskänkeln för långt bak. Hon är alltså en sån som man kan lära sig mycket av. Hon vill ha mjuka, följsamma armar och en ryttare i balans för att trivas riktigt bra. Armhållaren som hindrar ryttaren från att ha raka stumma armar gillar hon….

Eddie

Skäckfärgade Eddie är en väldigt rar bekantskap. Men han vill att du tar dig lite extra tid när du sitter upp. Stå kvar en stund och klappa om innan du ger dig iväg, det har du igen om han får känslan att du lyssnar på honom. Borde vi inte göra så med alla? Han är den typen som inte gillar klädesbyten till häst. Annars är han lika trygg och harmonisk som de andra, känslig för vikt och i mun.

Lex

Lexington har en mycket trevlig personlighet, rar och samarbetsvillig. Utbildas nu med framgång till hopphäst, går skolor och byten. Lite yngre och lite känsligare.

Sabban

Heter egentligen Orizaba. Hennes mormor var familjen Egermos första häst. Sabban är av den mindre modellen, en stabil dam med alla hovar på marken!  Kanske inte den piggaste, men en av de absolut tryggaste. Har tävlat Lätt A dressyr och 1 m hoppning. E. Robin Z – Kaliber.

Blomman

“Florence” till vardags Blomman, har tävlat 1,40 hoppning med en av Sveriges mer namnkunnige ryttare, men skadade sig och ville inte hoppa så högt längre. Anna-Corinne Egermo lyckades ett tag dock övertala henne att tycka om det ett tag till, men hon blev sen också lite grå på ett öga, så då fick hon bli mamma istället och har här fått två föl. Tycker inte om att ha bett i munnen så hon rids på hackamore. Blomman är lätt att älska, positiv till allt, trevlig att rida. Gör du rätt blir det jättebra, annars blir det lite sämre men hon försöker gissa vad du vill. Kan det mesta. Kan fortfarande tända till på hinder!

Hectra

Hectra är isabell och född 2001. Hon är tävlad LB hoppning och dressyr, men utbildad LA. En häst av den mindre sorten, men mer som stor att rida och populär bland både barn och vuxna. Mjuk – idealisk om du har ont i ryggen.

Mia

“Santra Mia” är av den mindre sorten,  populär hos både barn och vuxna. Hon är korsning nordsvensk/connemara. Hon har tävlat LB i hoppning och dressyr. Det är en intelligent dam som gör att du får tänka lite ibland. Tar du stumt i henne så blir hon stum, tar du lätt kan det bli riktigt trevligt. En häst du känner dig trygg med även i hoppning.

Pretty Woman

Pretty Woman, till vardags kallad PV, tillhör kategorin äldre trygg, välutbildad häst. Tidigare tävlad LA dressyr, 1,20 hoppning. Går skolor och byten. Hon var med (inhyrd) redan vid mina sommarkurser vid Hultsfreds ridhus 2015. Hon är en riktig pärla om du rider med sätet och lagom stöd. På en av bilderna visar jag tömlongering med PV (ingår i veckokurserna sommartid). E Bonaparte – Hertigen.

Cito

Cito är en sann gentleman av den äldre typen. Han har som yngre tävlat LA både i hoppning och dressyr. En av ridbilderna är från Hultsfred när kurserna hölls där. Cito är hög och har långa ben med stort steg. Han trivs bäst när han får stöd till att korta upp sig.

Rosa

Rosa heter egentligen Zurosa. Hon har tävlat 120 hoppning och vann 4-årschampionatet i hoppning 2008. Rosa är en sån häst som gärna ser spöken lite varstans. Försöker göra allt du ber om, så om du ger dubbla budskap försöker hon gärna göra flera saker på en gång. En supertrevlig häst om du gör rätt. Vad du än gör så får du blixtsnabb reaktion, bättre läromästare kan du inte få, men spänner du dig får du ingen bra reaktion, då blir det – spänt…..

Limbo 92 (ej kurshäst)

Limbo är gårdens egna godkända hingst och naturligtvis ingenting som kommer att vara med på kurserna, men jag tyckte att han skulle få vara med på bild. Det är hans föl som finns på gården. Anna-Corinne har tävlat honom med framgång, sommaren 2015 kvalade hon hela vägen till finalen i Falsterbo.

Ariel och Evidence (Eva)

Två hästar av den mindre storleken i en av de trevliga hagarna. Ariel är den bruna med bläs och fuxen kallas Eva (heter Evidence).