Megs Ridtips

Tips Kyra clinic. Samt om obalanserad ryttare =trasig häst

NYHETSBREV MARS -17 6 januari fick jag nöjet att åter lyssna till Kyra, som hade clinic på Flyinge. Hon tar upp hjälperna och poängterar att den viktigaste är vikthjälperna eftersom de inverkar hela tiden vi sitter till häst, och att vi bör lägga mer uppmärksamhet där.  Hon håller inte alltid med ridlärarna, t ex säger Läs mer »

Läs mer »

Tålamod

Träna tålamod? Att byta dator tar tid. Att dessutom byta till Mac tar ännu längre tid. Min kontaktlista för detta nyhetsbrev är flera hundra adresser – och det visade sig att den gick inte att överföra. Jag hade sparat på fel sätt från början. Efter ett antal timmars försökande fick jag inse att det var Läs mer »

Läs mer »

Hästens form och din egen inställning

Hästens form är ett ständigt kapitel. Men jag har observerat att många tror att det är en statisk form, att ”just så” ska det se ut. Tyvärr har utvecklingen gått mot att många tror att ju mer hästen går ner och in med nosen, desto bättre är det. De jublar att ”jag har ingenting i Läs mer »

Läs mer »

Rolf Görans tips

Jag har mina favoriter i hästvärlden. En av dom är Rolf-Göran Bengtson.  Nedan utklipp ur artikel om en hoppträning. Jag gillar sättet han föredrar när hästarna skyggar,  framhåller vikten av Yttertygeln – och hur viktigt det är att Gas och Broms fungerar. ”Unghästarna rids runt i ridhuset och får långsamt vänja sig vid omgivningen. Läktaren Läs mer »

Läs mer »

Angående betfor

Stressad av mat? Det diskuteras mycket om att många barn är speedade pga allt socker de får i sig. Det är förstås lika med hästar. Det har blivit en otäck trend att hästar ska ges betfor varenda dag. Bara för att sockertillverkarna hade problem att bli av med restprodukterna och började marknadsföra det mot hästägarna Läs mer »

Läs mer »

Fler tips »