Megs ridtips

SINGLE_RIDTIPS.php

Tålamod

Träna tålamod? Att byta dator tar tid. Att dessutom byta till Mac tar ännu längre tid. Min kontaktlista för detta nyhetsbrev är flera hundra adresser – och det visade sig att den gick inte att överföra. Jag hade sparat på fel sätt från början. Efter ett antal timmars försökande fick jag inse att det var bara att sätta sig och föra över en och en. Vet ni vad det tog? Bara två timmar….
Hur gör vi när vi har problem med en häst? “Äsch har inte tid just nu att ta tag i det. Inte nu heller.” Jag träffade John Moore för många år sen. Han sa: Take the time it takes – and it takes less time.
Vi hade en inackorderingshäst på Borg som knappt gick att leda. Stalltjejerna klagade och fick hjälpas åt – men ingen av oss tyckte oss ha tid att lägga på uppfostran. En dag höll det på att gå illa. Då bestämde vi att de andra fick börja med lektionerna och jag tog in hästen. Det fick ta hur många timmar  som behövdes. Den kastade sig ut från hagen, fick backa och beröm. Efter bara några omgångar gick den med hängande grimskaft. Det hade tagit en kvart…
När vi stressar iväg i vardagen, eller i hästlivet, tänk på Johns ord: Take the time it takes – and it takes less time.

Meg